Finns det Riktig Mat?

Vad är det vi äter, och varför?? Hur kan man göra det vi äter bättre?

Tomat-premiär

Lyckan var fullständig när jag såg det lysa gult bland tomatbladen. De första tomaterna har mognat!!

tomat0706-6

Tidigast är Balkoni Yellow, en liten dvärgbusktomat. Direkt efter att bilden tagits försvann de tre gula in i min mun. Spiriditis, den röda dvärgtomaten har mängder med frukt, men visar ingen färg än.

tomat0706-5

Första upplevelsen av de små gula tomaterna, något mjuk tomat med en tendens till mjölighet, men sedan kom smaken som en överraskning, otroligt fräsch med en tydlig syrlighet som ger dig associationer mot citron, och efteråt ligger den karaktäristiska tomatsmaken kvar.

tomat0706-1

Åhh vad jag längtar till att kunna frossa i alla de olika sorterna som trängs på min balkong.

tomat0706-4

Speckled Roman är jag extra nyfiken på då det är den första pastatomat jag odlar.

tomat0706-2

tomat0706-3

Kotlas är en busktomat som börjar visa en färgskiftning, med lite tur kommer fler mogna tomater inom ett par dagar.

Detta är Riktig Mat, egenodlade tomater, 100% ekologiskt, extremt närproducerade och bland det godaste som finns!!

/T
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 6 juli, 2013 by in Bra Mat, Odla Själv, Tomater and tagged , , .

Ange din e-post för att följa bloggen och få nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 117 andra följare

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 117 andra följare

%d bloggare gillar detta: