Första omgången Äppelmos
Kompott eller mos? Det här är lite mitt i mellan.
Eller så kan jag kalla det äppelkompott.
Gott är det i alla fall!!
Fina äpplen från Joakims och Rs trädgård, okänd höst-sort som är lite rosa under skalen.
Smältes på svag värme i extremt lite vatten, 2 kanelstänger får puttra med och en överbliven klump med rårörssocker.
Sockret är från ett misslyckat försök till smaksatt socker, det blev en seg klump, men att smälta ned den i äpplena fungerar utmärkt.
Efter mycket skalande och urkärnande blev det en mos-kompott med gott om stora bitar. Tre burkar med 750 gram, mycket frisk och syrlig smak, inget konserveringsmedel i. De här måste nog ätas upp redan i höst. Men inte mig emot,, det är ”ruskigt” gott.
Rostade havregryn och solroskärnor i lite honung, en klick meze med vaniljsocker, och ett par stora skedar äppelkompott!!!
Hann aldrig ta någon bild på det, det åts upp innan det ens fans en tanke på att…
Visa originalinlägg 26 fler ord
Äppelmos är vansinnigt gott. Jag har 2 träd, ett Transparante Blanche och ett Alice. Goda och saftiga äpplen. År som det är lite kyligt vid blomning går jag ut med en pensel och duttar runt i blommorna för att hjälpa till med befruktningen. Funkar kanonbra. Ska bli mer träd-investering framöver. Skulle vilja ha ett päronträd och ett plommonträd. Körsbär har jag med det är ungt och ger inte så mycket bär ännu. 🙂 Jag torkade äppelringar i år som jag gör kräm och te av. 🙂